The Green Talk; AIAYU

Skrevet af Luupe-sgme Admin
11. December 2020

The Green Talk er et koncept her på bloggen, som sætter fokus på bæredygtighed. Det kan være en jungle, at finde hovede og hale i hvordan man som forbruger skal agere. Formålet med The Green Talk er, med hjælp fra nogle af frontløberne i dansk bæredygtig mode, at give personlige råd, som er forholdsvis nemme at implementere. 

 

Første skud på Green Talk stammen er skønne Maria Høgh Heilmann, som er AIAYUs dygtige kreative direktør og stifter. Her fortæller hun om alt fra stiftelsen til tanker om eget forbrug og betydningen af bæredygtighed. 

 

- Hvilke tanker lå der bag skabelsen af Aiayu?

 

Aiayu blev skabt ud af kærlighed til naturlige materialer og godt håndværk. - og ud fra et ønske om at tilbyde et alternativt produkt. Et produkt, der ikke allerede fandtes. Da vi startede Aiayu var der fuld fart på brug og smid væk-kulturen. Det var ikke et særlig sjovt sted at være som designer, der er uddannet til at gå op i sit håndværk, sit materiale og at forarbejde ting med omhu. 

 

Jeg ville gerne tilbage til håndværket og til de oprindelige materialer. Jeg ville lave ”yndlingsproduktet” og have fokus på, hvordan sådan et bliver til. 

 

Aiayu var et modsvar til brug og smid væk-kulturen. Målet var at komme tilbage til det gode produkt og ikke lade sig forblænde af hurtige trends men altid at have fokus på det langtidsholdbare. 

 

 - Hvad er bæredygtighed for dig?  

 

Det handler i bund og grund om respekt. … for vores jord og for hinanden. Brug naturens ressourser med omhu og til det de egner sig bedst til. Skab produkter der har berettigelse og værdi i lang tid, og som tåler brug. Skab relationer mellem ophav og modtager. Det giver et langt bedre produkt og større tilhørsforhold hvis strikkeren i Bolivia, syersken i Indien og kunden i sidste ende får indsigt i hinandens situation og muligheder samt produktets ophav og formål.

 

- Hvad gør du dig af tanker, når det gælder dit eget forbrug i og hvilke tips ville du give videre?

 

Køb og forbrug mindre men bedre. Gå efter langtidsholdbare materialer og design. Køb naturlige materialer og økologiske produkter. Økologi og naturlige materialer er miljømæssigt stadig det bedste valg.

Derudover er vi nødt til at stoppe med at forbruge unødvendigheder og vi alle er nødt til at sætte os ind og stille os kritiske overfor produkters miljøbelastning og få en bevidsthed om, hvad det kræver af ressourcer at producere det. Det vil styre os I at forbruge klogere.

 

- Hvilke items eller brands i din garderobe vil du fremhæve?  

 

AF AGGER har lavet min frakke. Jeg har haft den i 3-4 år. Jeg bruger den næsten hver dag. Den er stadig mit førstevalg og et godt eksempel på design og materiale der holder i brug og over tid. Min næste investering vil være i en mere i en lys farve. Den ved jeg nu jeg vil have i mange år.

ESSE hudpleje produkter der er lavet af og bygger på hudens egne naturlige bakterier, er et andet anbefalelsesværdigt produkt, som fungerer i brug og i deres tilblivelse har kæmpe fokus på deres miljøbelastning. De har f.eks. brugt år på at udvikle en solcreme der ikke skader koralrevet i havene.

 

 - Hvilken udvikling ser du bæredygtighed tager i fremtiden?

 

Der er meget fokus på bæredygtighed for tiden. Jeg håber det varer ved og uddanner os alle mere i, hvad det egentlig vil sige og hjælper til at forstå hvor vigtigt, det er altid at reflektere over hvordan ting bliver til og hvilke konsekvenser vores valg har for vores medmennesker og miljø. Jeg håber at dette kan hjælpe til på at skrue lidt ned for tempoet i modebranchen.

 

Takeaway tip fra Maria: Spørg dig selv inden du køber ‘bliver det min nye yndlings?’

 

Målet er, at sørge for, at produkterne er to keep for ever ever. Så man til en anledning tager sin yndlingskjole på og undgår at købe en kjole til en anledning.

 

 

Ps. Til alle jer der også drømmer om AF Aggers lækre produkter, glæder vi os til at få dem på hylderne i Luupe i løbet af Spring 21 

 

Pps. Se det store udvalg af Aiayu’s produkter i Luupe her.

 

 

 

Seneste opslag