The Forever-Ever Blog

Forever-ever fashion idéer af Charlotte Lehn

Check in with C

Skrevet af Luupe Store
07. January 2021

Tern kommer og går og det er nu man skal hive sin ternede pieces frem igen eller tilføje nogle nye. Tern er et af de mønstre, som har været i modebilledet lige siden det ikoniske modehus Burberry implementerede dem i deres designs, i form af scottish tartan tern tilbage i 1920’erne. 

 

I foråret så vi den fremtræde i lyse toner og i dette efterår ser man igen ternen dominerer i flere afspejlninger. Ternen er enkel og passer godt ind i den minimalistiske og rene stil, og kan nemt være det bærende element i et simpelt outfit - sammensat med nedtonede farver. Mange af de aktuelle tern bærer præg af dybe varme efterårs nuancer. 

 

I Luupe elsker vi også tern og har sørget for, at man kan finde flere forskellige bud uanset om man på udkig efter en kjole, overshirt, blazer eller buks. Det er ikke kun de ternede produkter der nuancerer men også selve ternen. Der findes utallige former for tern - alt fra Prince of Wales ternen hos Blanche til plaid ternen som ses hos Skall Studio til Graph ternen hos Designers Remix. 

 

Den forgående december måned var heller ingen undtagelse. Især i GANNI’s seneste drop dominerede mini ternen, som kommer fra gingham ternen, i en julet rød og sort sammensætning. Det er ikke første sæson GANNI bruger denne gingham tern. Denne tern har været det ultimative sommermønster i alle afskygninger og givet varme assosiationer til sommerduen eller picnic tæppet. 

 

Ternen kan på mange måder sammenlignes med farver. De kommer og går og fåes i mange afskygninger og nuancer og du kan være sikker på at de nok skal komme igen. Den lange levetid, som det ternede mønster har, gør at du på ny kan sammen sætte outfits og derfor er dine ternede items to keep forever ever. 

 

Nedenfor ses et udpluk af de ternede produkter, vi har hos Luupe og hvis du er heldig er nogle af dem nedsat. 

 

P.s den overshirt C sidder i på nedenstående billede er fra BLANCHE og er også lavet som vest, der kan findes her

 

Blanche Overshirt, Skall Studio kjoleDesigners Remix skjorte, Blanche Blazer, Ganni kjole, Skall Studio Tørklæde

 

The Green Talk; AIAYU

Skrevet af Luupe-sgme Admin
11. December 2020

The Green Talk er et koncept her på bloggen, som sætter fokus på bæredygtighed. Det kan være en jungle, at finde hovede og hale i hvordan man som forbruger skal agere. Formålet med The Green Talk er, med hjælp fra nogle af frontløberne i dansk bæredygtig mode, at give personlige råd, som er forholdsvis nemme at implementere. 

 

Første skud på Green Talk stammen er skønne Maria Høgh Heilmann, som er AIAYUs dygtige kreative direktør og stifter. Her fortæller hun om alt fra stiftelsen til tanker om eget forbrug og betydningen af bæredygtighed. 

 

- Hvilke tanker lå der bag skabelsen af Aiayu?

 

Aiayu blev skabt ud af kærlighed til naturlige materialer og godt håndværk. - og ud fra et ønske om at tilbyde et alternativt produkt. Et produkt, der ikke allerede fandtes. Da vi startede Aiayu var der fuld fart på brug og smid væk-kulturen. Det var ikke et særlig sjovt sted at være som designer, der er uddannet til at gå op i sit håndværk, sit materiale og at forarbejde ting med omhu. 

 

Jeg ville gerne tilbage til håndværket og til de oprindelige materialer. Jeg ville lave ”yndlingsproduktet” og have fokus på, hvordan sådan et bliver til. 

 

Aiayu var et modsvar til brug og smid væk-kulturen. Målet var at komme tilbage til det gode produkt og ikke lade sig forblænde af hurtige trends men altid at have fokus på det langtidsholdbare. 

 

 - Hvad er bæredygtighed for dig?  

 

Det handler i bund og grund om respekt. … for vores jord og for hinanden. Brug naturens ressourser med omhu og til det de egner sig bedst til. Skab produkter der har berettigelse og værdi i lang tid, og som tåler brug. Skab relationer mellem ophav og modtager. Det giver et langt bedre produkt og større tilhørsforhold hvis strikkeren i Bolivia, syersken i Indien og kunden i sidste ende får indsigt i hinandens situation og muligheder samt produktets ophav og formål.

 

- Hvad gør du dig af tanker, når det gælder dit eget forbrug i og hvilke tips ville du give videre?

 

Køb og forbrug mindre men bedre. Gå efter langtidsholdbare materialer og design. Køb naturlige materialer og økologiske produkter. Økologi og naturlige materialer er miljømæssigt stadig det bedste valg.

Derudover er vi nødt til at stoppe med at forbruge unødvendigheder og vi alle er nødt til at sætte os ind og stille os kritiske overfor produkters miljøbelastning og få en bevidsthed om, hvad det kræver af ressourcer at producere det. Det vil styre os I at forbruge klogere.

 

- Hvilke items eller brands i din garderobe vil du fremhæve?  

 

AF AGGER har lavet min frakke. Jeg har haft den i 3-4 år. Jeg bruger den næsten hver dag. Den er stadig mit førstevalg og et godt eksempel på design og materiale der holder i brug og over tid. Min næste investering vil være i en mere i en lys farve. Den ved jeg nu jeg vil have i mange år.

ESSE hudpleje produkter der er lavet af og bygger på hudens egne naturlige bakterier, er et andet anbefalelsesværdigt produkt, som fungerer i brug og i deres tilblivelse har kæmpe fokus på deres miljøbelastning. De har f.eks. brugt år på at udvikle en solcreme der ikke skader koralrevet i havene.

 

 - Hvilken udvikling ser du bæredygtighed tager i fremtiden?

 

Der er meget fokus på bæredygtighed for tiden. Jeg håber det varer ved og uddanner os alle mere i, hvad det egentlig vil sige og hjælper til at forstå hvor vigtigt, det er altid at reflektere over hvordan ting bliver til og hvilke konsekvenser vores valg har for vores medmennesker og miljø. Jeg håber at dette kan hjælpe til på at skrue lidt ned for tempoet i modebranchen.

 

Takeaway tip fra Maria: Spørg dig selv inden du køber ‘bliver det min nye yndlings?’

 

Målet er, at sørge for, at produkterne er to keep for ever ever. Så man til en anledning tager sin yndlingskjole på og undgår at købe en kjole til en anledning.

 

 

Ps. Til alle jer der også drømmer om AF Aggers lækre produkter, glæder vi os til at få dem på hylderne i Luupe i løbet af Spring 21 

 

Pps. Se det store udvalg af Aiayu’s produkter i Luupe her.

 

 

 

Første post fra Luupe Ladies

Skrevet af Luupe-sgme Admin
01. December 2020

 

Vi må indrømme, at det da godt kan være, vi går igang med mere, end vi kan gabe over med den her blog. Her på det seneste har det været så som så med at være i zen, udsigt over vandet og kreative tanker, der hopper ned på notesblokken af sig selv. 

 

Men vi har savnet et sted, hvor vi kunne komme af med nogle af vores mange holdninger og idéer til mode, fashion og styling. 

 

Vi vil gerne inspirere så mange som muligt til at tage den mere bæredygtige vej. Ikke bare i forhold til at vælge brands, der er "born sustainable". Men også i forhold til at gå med de individuelle, særlige, tidsløse styles af den højeste kvalitet i opposition til køb og smid væk kulturen.

 

Det er det, det vi kalder fashion to keep forever-ever. Og det er det, Luupe handler om og står for. 

 

Julehandlen står for døren. Luupe Ladies satser på at få drøntravlt. Vores fælles favoritoutfits for december bliver det mest afslappede, vi kan finde. Sweatsæt fra Ganni eller hygge pyjamas fra Aiayu, der næsten kravler på os af sig selv, når vi vender hjem og kaster os ned i sofaen efter de dejligt travle juledage. 

 

Kærlig hilsen 

Luupe Ladies